Osteopathie

Osteopathie Groenewold is vanaf nu naast Fysio en Manueel Therapie van den Bosch
ook gevestigd in het Gezondheidscentrum in Hasselt.

Afspraak maken
Wilt u een afspraak maken bij Osteopathie Groenewold, meer informatie over osteopathie
of wilt u weten of osteopathie iets voor u kan betekenen?
Neem dan contact op met Chantal Groenewold
Telefoon: 06 – 28 410 736
Mail: chantal@osteopathiegroenewold.nl.
www.osteopathiegroenewold.nl

Door op onderstaande link te klikken kunt u zelf online een afspraak inplannen:
Dit is mogelijk op Dinsdag en Vrijdag

Tarieven Osteopathie Groenewold

Osteopathie valt onder de complementaire en alternatieve geneeswijzen en wordt door de aanvullende verzekering vaak gedeeltelijk vergoed.

Tarieven:
Intake + behandeling (45 – 60 min)87,50 euro
Behandeling lang (45 – 60 min)87,50 euro
Behandeling kort (30 min, alleen in overleg)62,50 euro

Osteopathie
Wat kan een osteopaat voor u of uw kind betekenen? Een osteopaat weet welke lichaamsweefsels met elkaar in verbinding staan en op welke manier deze elkaar kunnen beïnvloeden. Daar waar de beweging verstoord is, is de osteopathische behandeling gericht op herstel van deze beweging. Door het herstel van de beweging kan het betreffende deel van het lichaam weer optimaal functioneren en vermindert of verdwijnt de pijn. Een behandeling door een osteopaat zorgt vaak voor grote opluchting.

In de osteopathie gaan we uit van 3 basisprincipes:

  • Het zelfgenezend vermogen van het lichaam
  • Alles staat in verbinding met elkaar (holisme)
  • Alles wat leeft beweegt en alles wat beweegt leeft.

Een osteopaat beoordeelt en behandelt de samenhang van 3 systemen in het lichaam:

  • Het bewegingsapparaat (botten, gewrichten, spieren en banden)
  • Het craniosacralesysteem (schedel – wervelkolom – heiligbeen)
  • De organen (viscera)

Als één van deze drie systemen uit balans is, kan dit een van de andere systeem beïnvloeden. Het lichaam kan zich tijdelijk goed aanpassen aan veranderingen, maar naar verloop van tijd kan dit moeizamer worden en kunnen er klachten ontstaan. Oorzaken voor deze disbalans zijn bijvoorbeeld: stress, een operatie/litteken, trauma/ongeluk/blessure of voeding.

Alle weefsels in het lichaam hebben een goede beweging nodig om goed te kunnen functioneren. Als osteopaat ben ik er in geschoold om deze bewegingsverliezen te beoordelen en te bepalen of dit samenhangt met uw klacht. Een osteopaat weet welke weefsels in verbinding staan met elkaar en hoe ze invloed op elkaar uitoefenen.

Als osteopaat onderzoek ik het lichaam in zijn totaliteit. Daar waar de klacht zich uit, hoeft zich niet de oorzaak te bevinden. Ik ga op zoek naar de oorzaak van uw klacht en stel samen met u een behandelplan op.

Osteopathie is een veilige vorm van geneeskunst waarbij met de handen het lichaam wordt onderzocht en behandeld met als doel een oorzaak te vinden voor uw klachten. Een osteopaat kan klachten verhelpen die al jaren spelen en die soms onoplosbaar leken.

 Chronisch
Een osteopaat komt vaak in beeld als een klacht hardnekkig blijkt. Als er bijvoorbeeld gezegd is: ‘met deze pijn moet u maar leren leven.’ Dat kan over allerlei klachten gaan: rug- en nekklachten, maag- en darmklachten, zwangerschapsklachten, hoofdpijn en migraine, darmkrampjes bij kinderen, veelvuldig huilen van baby’s, etc.

Onbegrepen klachten
Ook als de dokter het niet meer weet, of onderzoeken niks bijzonders laten zien, kan een osteopaat mogelijk helpen. Denk hierbij aan klachten als prikkelbaar darm syndroom, fybromyalgie, chronische vermoeidheid, pijn op de borst, benauwdheid, etc.

Tarieven en vergoedingen:

Osteopathie Groenewold voldoet aan de kwaliteitsnormen van alle kwaliteitsinstituten op het gebied van Osteopathie. Chantal beschikt over de titel MSc. D.O.-MRO en staat geregistreerd bij de Nederlandse Osteopathie Federatie (NOF). Hierdoor kunt u de behandeling (gedeeltelijk) vergoed krijgen.

Osteopathie valt NIET onder de eigen bijdrage en wordt door de meeste verzekeringsmaatschappijen (gedeeltelijk) vergoed vanuit alternatieve zorg in het aanvullende pakket. De hoogte van de vergoeding hangt af van de verzekering en de door u afgesloten polis. Kijk voor meer informatie over vergoedingen op de website van de Nederlandse Vereniging voor Osteopathie (NVO) en raadpleeg bij twijfel uw zorgverzekeraar.